Biolie

Achtergrond

Biolie staat voor eerlijke biologische Toscaanse olijfolie zonder conserveringsmiddelen, vandaar de naam die een samensmelting is van de woorden bio en olie.

De olijven komen van olijfbomen die niet worden behandeld met bestrijdingsmiddelen, waardoor het een geheel natuurlijk proces én product is. In de maanden oktober en november worden de olijven met de hand geplukt waardoor ze beter hun bestanddelen en structuur bewaren. Vervolgens worden de olijven naar de Frantoio (olijfpers) gebracht, waar ze worden geperst tot olijfolie.

 ​In de maanden na de productie wordt de olijfolie in vaten naar Nederland gebracht en gebotteld in glazen flessen. Dit doen we in onze winkel. 

Kwaliteit

Biolie is een natuurproduct en daardoor erg afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals de zon en de voedingsbodem. Sinds begin af aan heeft Biolie het hoogst haalbare keurmerk in Italië voor olijfolie gekregen, namelijk de ‘l’Olio da Agricoltura Biologica’. Dit keurmerk wil zeggen dat voor het maken van deze olijfolie alleen maar natuurlijke middelen zijn gebruikt en dus helemaal biologisch is.